Bopa_Logo_White_PNG
loading...

Ingmar Bergman - Upplysta Samtal / Uppsala ljus Festival 2018

Bopa blev inviterad att skapa en fasadprojektion på Upplandsmuseets fasad i temat Ingmar Bergman 100 år i samband med Uppsalas ljusfestival 2018. Installationen döptes till Ingmar Bergman - Upplysta Samtal.

Ingmar Bergman var en drömmare, en poetisk historieberättare med en dragningskraft åt ämnesfrågor som de flesta filmskapare inte vågar tackla. Hans drivkraft var oftast inte att underhålla sin publik utan att utmana deras inställningar i frågor om t ex död, religion och kärlek. Han lät sina filmkaraktärer gång på gång bekämpa samma demoner som han stred med på en personlig nivå.
När jag fördjupade mig i Ingmar Bergmans filmvärld hittade jag några återkommande grundtankar som jag har valt att fokusera på för denna fasadprojektion. Installationen är ett audiovisuellt collage, där utvalda karaktärer från ett urval av hans filmer har en konversation med varandra, monologer driver det visuella historieberättandet och vi som åskådare får en insikt in i sinnet på det komplexa geniet som var Ingmar Bergman.

Publiken kommer kunna känna igen delar av t ex filmerna Persona, Det sjunde inseglet och Fanny och Alexander i omarbetat format. Upplandsmuseets arkitektur och fasad har fått ge inspiration och agerar som projektionsduk för detta audiovisuella verk.

Kontakta bopa

Hör av dig till Anna för att diskutera ditt projekt.

Anna Boberg 
Telefonnummer: +46 (0) 763 22 63 20

e-post: info@bopa.se